Interieur woonhuis

Voor een Klant uit Venlo-Blerick hebben wij een compleet nieuw interieur geplaatst in opdracht van Architecten bureau www.vullingsdemoor.nl Mijn contact persoon ter plekke was de architect Dennis vullings. Hij heeft het complete interieur ontworpen en in goed onderling overleg waar ik zeer over te spreken ben zijn wij aan de slag gegaan.

 

Bovenverdieping

We zijn echt vanaf nul begonnen. Nadat de aannemer het huis had verbouwd en aangepast Zijn wij aan de slag gegaan. Voor en tijdens de verbouwing zijn de architect en ik meerdere malen ter plaatse geweest om de bouw te volgen. Het was een hele uitdaging om alles binnen een gestelde termijn te maken en plaatsen. Omdat de hele verbouwing in de winter heeft plaatsgevonden Zit je natuurlijk met het drogen van het stukwerk wat een behoorlijke vertraging kan opleveren. In de foto impressie kun je het eindresultaat zien hoe wij zijn begonnen en hoe het uiteindelijk is geworden.

Dit is één van de slaapkamers waar wij een bureau moesten maken van muur tot muur. Markant detail is dat geen enkel hoek haaks was dus elke onderdeel word ter plekke op maat gemaakt. Dit komt omdat het een ontwerp is van de bekende Venlose architect Titulear.

20140208_084152

Op de bovenstaande foto`s kunt u het resultaat zien Op de linker foto was voordat wij begonnen.  Op de rechterfoto is nadat we het bureaublad erin gemaakt hebben. Let op het detail van de passende hoek van het bureaublad op de  foto eronder.

 

Op de tussenverdieping komt ook nog een was annex kleedruimte. In deze kleine ruimte zijn een aantal schappen en een vuile was stortkoker gemaakt zodat de vuile was door de stortkoker naar beneden in de wasruimte terecht komt en op de bovenverdieping geen onnodige was meer blijft liggen maar direct in de wasberging beneden terecht komt. Op de bovenste drie foto`s zie je hoe wij zijn begonnen. Een lege bouwkundige ruimte. Op de foto`s  eronder zie je het eindresultaat nadat wij klaar waren met het interieur. Veel opberg mogelijkheden in een compacte ruimte. Elke hoek van het kleine kamertje is goed benut.

Op de middelste foto is het gat voor de stortkoker zichtbaar. De muren zijn gestuukt, nu is het wachten tot het droog is en dan kunnen wij de schappen en de stortkoker plaatsen.

In een andere slaapkamer hebben wij nog een klein bureau moeten maken. Op zich niks bijzonders zij het dat door het architectonische detail om het huis met de lijnen van het perseel mee te laten lopen ook hier de scheve hoeken terug komen. Zelfs in deze kleine nis. Op de linker foto zie je de ruimte voordat wij zijn begonnen. Op de rechter foto is het eindresultaat zichtbaar.

Bureau kast slaapkamer  IMG_1350

Voor en na de werkzaamheden. Klein detail is dat we de hoeken van het bureau hebben afgezaagd. Als je de slaapkamer oploop moet je niet tegen een punt aanlopen, dit voorkomt veel pijnlijke blauwe plekken. Voorheen zat hier een wasbakje nu een bureau.

De master bedroom is voor zien van een grote kledingkast met schuifdeuren. De kast is van muur tot muur en tot aan het plafond. Ook hier vind je de scheve details zeer duidelijk aanwezig. Aan de linkerkant is een ondiepe legkast omdat hier een schoorsteenmantel achter zit. Dan een smalle hangkast en weer een smalle diepe legkast met aan het einde een brede hangkast. Ook hier is de kast optimaal benut door in beide hangkasten 2 i.p.v. 1 kleding roede te gebruiken.

Benedenverdieping

Op de benedenverdieping was het meeste werk. Dit bestaat voor het grootste gedeelte uit zwarte beton multiplex waar alle meubels in de huiskamer van zijn gemaakt. In de berging van de bijkeuken en het washok op de benedenverdieping is witte melamine plaat gebruikt net als in het was/kleed kamer boven.

Op de foto`s kunt u zien hoe wij een verbouwing aantreffen. Dit is ons begin. Vanaf hier beginnen wij met het opbouwen van het interieur. Eerst controleren wij of alles daar zit waar het moet zitten. BV. Zit het stopcontact daar waar het op de tekening ook is aangegeven, zijn alles netwerkaansluitingen aanwezig en meten wij eerst alles na om zeker te zijn dat de maatvoering ook met de tekening klopt. Indien dit niet het geval is kunnen wij het nog aanpassen. Daarom is het ook belangrijk dat we tijden de verbouwing regelmatig naar de bouwplaats gaan en goed overleggen met de aannemer en architect en opdrachtgever overleggen. Zo voorkom je een hoop problemen.

 

 

In de berging van de bijkeuken werden ook ruim voldoende schappen gemonteerd zodat alles netjes is opgeborgen.

IMG_1360 (533x800)  IMG_1359 (533x800)

Aan de linkerzijn werden de schappen niet helemaal tot aan de muur gemonteerd, achter de schappen komt een hoge koelkast. Achter de deur komen de schappen wel van muur tot muur. Hier is de ruimte maximaal benut tot aan het plafond.

 

In de huiskamer is voor de rest alles van zwarte betonmultiplex. Bij de lange tafel is een breed dressoir aan de muur bevestigd geheel greep loos. De kast is zoals je kunt zien op de foto in een lijn met de tafel en de lamp opgehangen met aan de linkerzijde en de rechterzijde een spotcontact. De kast is blind opgehangen volledig greeploos met push touch van Blum slechts een lichte druk tegen de deurtjes is voldoende om ze te openen. Al het hang en sluitwerk is van Blum Dit garandeert een leven lange probleemloze werking. In de 2 nissen die in de wand zijn gekrieerd hebben we kisten gemaakt met een deksel die open kan. In de huiskamer zijn  tussenmuren geplaatst om het een beetje knusser en opties minder groot te laten lijken. In de eerste wand zitten de apparaten van de keuken verwerkt. Dit is de scheidingswand tussen de keuken en de TV kamer En in de kolommen zijn schappen gemaakt. De kolommen zijn tevens een scheidings wand tussen de tv kamer en zitkamer met vrij uitzicht op de maas. Naast de huiskamer is de werk kamer annex bibliotheek gesitueerd die door middel van een schuifdeur van de rest van het huis gescheiden kan worden.